19 Nisan 2011 Salı

Evde Çikolata Şelalesi


Alışveriş merkezlerinde bir çok çikolata severin canını çektiren çikolata şelalelerini görmüşsünüzdür. Niye o kadar pahalı olduğuna bir türlü akıl sır erdiremiyorum. Biz de malum kalabalığız, acaba evde yapsak nasıl olur derken denemelerimizin ikincisinde başarılı olduk. Şimdi artık çocuklarım evde yaptığımız şelalenin tadını daha çok beğeniyorlar. Özellikle geç saatlerde gelen çikolata krizine pratik, meyveli ve sağlıklı(!) bir çözüm. En azından kendimizi böyle rahatlatalım değil mi? İşte tarif umarım siz de beğenirsiniz.
*Meyve çeşitlerini isteğe göre artırabilirsiniz.
*Bu malzemelerle porsiyon büyüklüğüne bağlı olarak 3 veya 4 kişi çikolata krizini atlatabilir.

EV USÜLÜ ÇİKOLATA ŞELALESİ
Malzemeler:
80 gr sütlü çikolata
80 gr bitter çikolata
200 gr krema
1 kivi, 1 muz,1 portakal,1 elma,20 adet çilek.

Yapılışı: Derin bir kapta kremayı ısıtıyoruz. Kaynatmayın. İçine ince ince kestiğimiz çikolataları ekliyoruz. Ocağı kapatıp,çikolatalar eriyene kadar karıştırıyoruz.Çikolata hazır olunca, meyveleri küçük küçük doğrayarak eşit şekilde kaselere bölüştürüyoruz. Meyvelerin üzerine çikolatamızdan bolca dökerek hemen servis ediyoruz. Ilık Ilık tüketilmesi önemli. Afiyet olsun.
*Eğer bu arada çikolatamız hafif katılaşmışsa ocağın en kısık ateşinde bir kaç saniye daha tutup sıvı hale getirebiliriz. Ama lütfen bu süreye dikkat edin, eğer yüksek ateşte uzun süre kalırsa çikolatanın kıvamı bozulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder